Mad og Vin

Inspiration til dit næste måltid eller glas!

Rødkål

Skriv en kommentar

Der hvor det er lettest, at springe over hvor gærdet er lavest her i den dejlige juletid, er rødkålet. Det er der jeg oftest har tyet til at købe en spand sødlig tarvelig rødkål fra supermarkedet, istedet for selv lige at choppe et sprødt kål op og lade det simre lækkert mørt i en smagsfuld lage, for derefter at nyde smagen, konsistensen og samspillet imellem de lækre kål og and, steg og brunede kartofler.

I år har jeg endeligt taget sammen og igen lavet lækkert hjemmelavet rødkål. Der skal bruges rødkål, sukker, æbleeddike (eller en anden efter smag), ribssaft, stjerneanis, saft fra appelsin, penja peberkorn og normalt kommer jeg også en stang kanel ved, men den var på skammelig vis blevet glemt.

Start med at snitte rødkålet ud i størrelse efter behag, og kom det derefter i en gryde. Til lagen plejer jeg cirka at bruge lige del eddike og sukker, en god skvis ribssaft og ligeså meget friskpresset appelsinsaft. Af anis, peber og kanel skal du lade din egen smag råde, og husk det er lettere at tilsætte lidt ekstra henad vejen end at få smagen til at forsvinde, så lad dine smagsløg råde som rødkålet simrer, og smagene sætter sig. Kog lagen op med kålet i, og lad det simre stille og roligt til kålet nærmer sig mørt. Lad kålet trække i lagen til det skal bruges og varm stille og roligt op i lidt lage ved servering.

Findes der noget smukkere?

Findes der noget smukkere?

God fornøjelse.

Reklamer

Forfatter: Anders

Mad og vin interesseret ung mand, med baggrund som kok og detalje-nørd. Udover mad, vin, diverse drikkevarer bliver der også brugt meget tid på musik og diverse sportsgrene, mest som aktiv seer dog!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s