Mad og Vin

Inspiration til dit næste måltid eller glas!

Engelszell – Gregorius – Trappisterne knopskyder

Skriv en kommentar

Der er dukket et nyt Trappist bryggeri op, eller klostret er i hvert fald begyndt at brygge øl til folket igen, efter lang tids tørke. Det nu ottende Trappist bryggeri ligger i Østrig med det himmelske navn Engelszell. Jeg har gået rundt med skyklapper, og opdagede det først i sidste uge, da der blev stillet et glas øl foran mig, brygget Gregorius som er en solid sag på 9,7 procent alkohol og masser af varm sødme.

Engelszell_gregorius

Sådan en øl falder ikke i min smag, da sødme og varm alkohol uden finesse eller bitterhed til at nuancere smagspaletten, ikke gør meget for mine smagssanser. Bryggeriet laver også den lidt lettere Benno på 7%, den må jeg have smagt en dag.

Når vi er ved Trappist øl så er min absolutte favorit Orval, som altid byder på nye oplevelser, en øl i evig transition på grund af en seriøs eftergæring i flasken, den kan have mange udtryk, men smager for det meste fantastisk. Hvis man byder mig en Rochefort, Westvleteren eller en Westmalle vil man også se et lille smil kruse i mundvigen. Med det sagt, så smager Achel, Chimay og La Trappe da også herligt.

Rygterne siger også der skulle være trappistbryggerier på vej i USA og England, det bliver spændende at følge, selvom sådanne produkter nok er fanget i en verden af nostalgi og historiske referencer, så det bliver nok svært at blive accepteret som ny, uden at der hænger en fordom eller to ved.

http://www.stift-engelszell.at/
http://www.trappistbeer.net/

Forfatter: Anders

Mad og vin interesseret ung mand, med baggrund som kok og detalje-nørd. Udover mad, vin, diverse drikkevarer bliver der også brugt meget tid på musik og diverse sportsgrene, mest som aktiv seer dog!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s