Mad og Vin

Inspiration til dit næste måltid eller glas!

Kanzi æblerne kommmer

3 kommentarer

Der er et nyt æble på vej til de danske supermarkeder, navnligt Kanzi æblet, som blev til i 1991, i Belgien, ved at krydse Gala æblet med Braeburn, og så var æblet, der flere gange har vundet prisen om Europas bedste æble født. Jeg har fået tilsendt to æbler til smagning, og de var faktisk slet ikke så ringe. Dog ville en lille håndfuld mere have været optimalt, så jeg kunne have brugt dem til en lille kage og lidt mad, for at se hvordan de reagerer på sådanne.

kanziapple1

Æblet har næsten ingen duft, og udseendesmæssigt ligner det Gala med sin melerede rød gule farve, hvor det dejlige røde skær matcher Braeburns. Der er et godt crunch i biddet, smagen er ikke overvældende, der er lidt dominerende sødme og en frisk kort syre og ikke meget dybde. Æblet er dog sprødere, sødere og mere saftigt, end de par Gala æbler der var bragt hjem til sammenligning.

Kanzi til venstre og Gala til højre.

Kanzi til venstre og Gala til højre.

Som supermarkedsæble er der ikke noget at udsætte på Kanzi, der er det godt, dog slår det ikke et godt friskplukket æble, det er der ikke meget der gør. Jeg tænker stadig tilbage på Ananas æblerne fra min morfars hedengange have, som det vel er ved at være 10 år siden, jeg har haft chancen for at sætte tænderne i. Dog vil vi kunne finde Kanzi i frugtafdelingen året rundt, da det bliver dyrket rundt omkring i Europa, efter forholdenes virke.

Det kunne dog have været lækkert med info om på hvilke frugtgårde, og hvordan dyrkningen af æblerne foregår, når nu lokalitet og miljørigtigt samt sundhedfordrende dyrkning af afgrøder er så meget oppe i tiden.

www.kanziapple.com

Reklamer

Forfatter: Anders

Mad og vin interesseret ung mand, med baggrund som kok og detalje-nørd. Udover mad, vin, diverse drikkevarer bliver der også brugt meget tid på musik og diverse sportsgrene, mest som aktiv seer dog!

3 thoughts on “Kanzi æblerne kommmer

  1. Ja, ananasæblerne er også et af mine bedste barndomsminder! Har ikke set det siden,- har det mon et andet supermarkedsnavn? Kanzi lyder dog også som et spændende bekendtskab..

  2. Så har jeg researchet lidt, Ananas er en af de tidlige æblesorter og den holder sig ikke så godt. De er som regel klar til høst sidst i august og efter forholdene er de tilstede en måned eller to. Så vi må holde os klar til sensommeren og se om vi kan finde et træ eller to vi kan rippe 🙂

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s