Mad og Vin

Inspiration til dit næste måltid eller glas!

Svinekotelet med kålråbi, løg og æbler

Skriv en kommentar

Der er koldt og rodfrugterne dominerer grøntsagsudvalget for tiden, og det er ikke helt skidt, da der er mange gode rødder. En af de næsten glemte rødder er kålrabien, som er en dejlig sag med en frisk skarp smag, som går godt med kød med kraft i. Jeg faldte over et par dejlige svinekoteletter, skåret rigtigt med ben, og sådan en fætter har kraft og saft.

svin_varer

Den blev stegt i andefedt, vi er jo stille og roligt ved at blive inspireret af hulemændene. Efter stegning af en kotelet med skaft, er hviletiden vigtig, så varmen kan fordele sig ligeligt ud i kødet, ellers ender man let med rødt kød inde ved benet, smukt rosa i midten og gråt i kanten. Så hovedreglen er ligeså lang hviletid som stegetid, så burde saften have fordelt sig i kødstykket, og det hele er lækkert og saftigt.

svin_anret

Grøntsagerne som her er kålrabi, banan skalotteløg, æbler, hvidløg og finthakket ingefær. Røg på panden efter at kødet var færdigt med at stege, hvorfor ikke bruge en pande fyldt med smag til at tilberede grøntsagerne på? Løg, hvidløg og kålrabi røg på først, da de var ved at være karamelliseret kom de finthakkede ingefær på sammen med lidt rødvineddike, og til allersidst skal æblerne vendes i, samtidigt med at der smages til med salt og peber. En lækker blanding af karakterfulde grøntsager, syre og lidt hidsighed fra kålrabi, hvidløg og eddike og sødme fra æbler og løg, lækkert til svinet.

svin

Forfatter: Anders

Mad og vin interesseret ung mand, med baggrund som kok og detalje-nørd. Udover mad, vin, diverse drikkevarer bliver der også brugt meget tid på musik og diverse sportsgrene, mest som aktiv seer dog!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s