Mad og Vin

Inspiration til dit næste måltid eller glas!

Et 40 kroners vin-scoop i Fakta, Cabernet Sauvignon fra Californien

2 kommentarer

Sealion, Dock 39, Cabernet Sauvignon, 2011, California

sealion_cab_2011

En gang, for snart længe siden scoopede jeg en dejlig hvidvin i, min dengang lokale, Fakta, den vin er jeg ikke siden stødt på. Her for et par uger siden faldt jeg over en vin, som skreg ‘tag mig’*. Den har jeg nu fået smagt. En Californier uden yderligere angivelse, den er dog sat på flaske i Tyskland. Druen er Cabernet Sauvignon, som i henhold til den Californiske vinlovgivning, betyder at minimum 75% af drue materialet, skal være af den anmærkede.

Næsen byder på søde solbær, eukalyptus og rød blandet saft med et touch af lakrids. Man skulle tro at en vin til 40 kroner, ville byde på en simpel smagspalet med et godt skud alkohol og varme. Det er dog ikke tilfældet her, vinen har varme, men de (kun) 12% alkohol er godt integeret i vinen. Vinen som byder på solbær drops, creme de cassis, grønne urter,  sødme, lakrids og en lidt grøn stilket afslutningsvis syre.

Jeg må indrømme, at jeg havde forventet for 40 kroners unuanceret bamse-vin lige i ansigtet, da jeg drejede kapslen af denne flaske, men blev positivt overrasket over at der var ‘vin’ i flasken. Der er en udemærket balance imellem sødmen og den tørre syre i vinen, og gode smagsnuancer. En dejlig vin til at drikke lige nu, alene eller til en bid mad.

* Nu referer ‘Dock 39’ godt nok til San Francsico, men jeg har stået på havnen i Monterey, lidt syd for San Francisco, som også har en livlig bestand af søløver, og hørt en brunstig Henrik Steen Andersen i ivrig brølende dialog med sikkert lige så brunstige søløver, dejlige minder består.

Reklamer

Forfatter: Anders

Mad og vin interesseret ung mand, med baggrund som kok og detalje-nørd. Udover mad, vin, diverse drikkevarer bliver der også brugt meget tid på musik og diverse sportsgrene, mest som aktiv seer dog!

2 thoughts on “Et 40 kroners vin-scoop i Fakta, Cabernet Sauvignon fra Californien

  1. Dejligt med denne slags anmeldelser! Jeg faldt tilfældigvis over den i 3L BiB-format i Fakta efter at have læst din anmeldelse og til kun 75kr kom den fluks ned i kurven. Rigtig fin vin til prisen. Og rigtig fin blog du i øvrigt har dig!

    • Ja, det er med at få det ud, når der dukker dejlgt vin op til gode penge, der er desværre ved at være langt imellem dem (eller så har jeg bare været uheldig).

      BIB vinen, hvad er det for en? Det kunne godt være man skulle prøve den 🙂

      Og takker, Food Memo er også dejlig, og den har jeg da også læst fra tid til anden med glubsk appetit!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s