Mad og Vin

Inspiration til dit næste måltid eller glas!

Hestekødsskandalen

Skriv en kommentar

Skandale, det er vel lige store nok ord at bruge om mangelfulde varedeklarationer. Selvfølgelig er det noget skidt at underleverandører ikke leverer som bestilt, og oplyser hvad der reelt set er i deres vare. Men derfra til en skandale, der er der langt, det er jo ikke noget direkte skadeligt der er blevet tilsat oksekødet, det er jo bare en sød pruhest eller en gammel udslidt krikke.

De to søde heste på billedet er ikke endt i kødhakkeren, de lever på sundeste vis på Mors.

De to søde heste på billedet er ikke endt i kødhakkeren, de lever på sundeste vis på Mors.

Der er selvfølgelig et par tilfælde hvor der er fundet pehnylbutazon i hestekødet, som potentielt kan være skadeligt for mennesker, men der ryger nu også en gris eller to i køledisken med for højt indhold af antibiotika nu og da, det er desværre hvad der kan ske, for at holde de søde dyr raske, når vi nu skal opfostre dem i storbrug.

Det er ikke så mange år siden at hestekød var en acceptabel spise, min farmor har da i noget af min barndom lavet hakkebøf med ligeligt hestekød og oksekød, det erindrer jeg ikke smagte skidt. Det er ved at være nogle år siden jeg har smagt hestekød ‘rent’, men husker det som lettere sødligt, supermørt og velsmagende. Og kunne egentligt godt tænke mig at smage en hestebøf igen, det er jo et prægtigt dyr med store flotte muskler, hvorfor skulle det ikke kunne spises ligesom andre delikatesser?

Her et par gode links, det øverste informativt, med en sjov diskussion fra læserne og det nederste, lidt sjovere end nyttigt 🙂 Og lidt sund fornuft tilsidst.

http://www.information.dk/452218
http://www.huffingtonpost.com/andy-deemer/eat-horse-meat_b_2722121.html?ir=Food

http://blogs.jp.dk/hulemaendihabitter/2013/02/22/spis-din-whopper-og-din-mcpony/

Reklamer

Forfatter: Anders

Mad og vin interesseret ung mand, med baggrund som kok og detalje-nørd. Udover mad, vin, diverse drikkevarer bliver der også brugt meget tid på musik og diverse sportsgrene, mest som aktiv seer dog!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s