Mad og Vin

Inspiration til dit næste måltid eller glas!

Thomas Rode Andersen – Stenalderkost

Skriv en kommentar

Thomas Rode Andersen – Stenalderkost – Palæo opskrifter til det moderne menneske

stenalderkost

Hvem vil ikke gerne være et moderne menneske, fyldt med energi til at passe et krævende job, dyrke seriøs motion, dyrke, fange og lave velsmagende og godt for krop og sind mad, have energi og tålmodighed til et parforhold med en ligeså travl og seriøs indenfor alt partner? Det tror jeg vi alle gerne vil, og som årene er gået, er der kommet mange bud på hvordan man gør sådan, nogle metoder mere fantasifulde end andre.

De seneste par år har der været en del tale om Stenalderkost og træningsmetoden Crossfit, og en af fortalerne som er kommet til er Chef extraordinaire Thomas Rode Andersen, som har sin daglige gang i køkken og direktion på restaurant Kong Hans. Han har nu begået en bog om Stenalderkost, samt hans personlige historie og vej til at blive en moderne stenalder mand.

Bogen er overskueligt opbygget, har et flot layout og nogle dejlige appetitlige billeder. Thomas starter ud med sin personlige beretning og overgangen fra at leve ‘normalt’ til at leve efter stenalderkostens principper, og de forberedninger han personligt kan føle deraf, både på krop og sind. En fortælling man kan bruge som inspiration til sin egen transformation, hvis man ønsker at gå den vej. Dog bliver der ikke nævnt mange ulemper, eller hvordan han kom igennem den første tid med konstant ‘hul i maven’ og trangen til kulhydrater, noget af det sværeste ved kostomlægningen, det kunne være en brugbar detalje.

Opskrifterne er dejlige og lige til at gå til, nogle selvfølgeligt mere krævende end andre, men alle god inspiration til hurtige eller mere omfattende måltider, med fokus på sundhed og velvære for krop og sind. Igen savner jeg dog noget fyld til at få den lille gnavende sult til at forsvinde, de der ting, der må være tilstede der kan erstatte ‘hullet’ og trangen, efter de sulens kulhydrater, det kan vel ikke være rygrad det hele eller?

Stenalderkost er lige til at gå til og båret af en stærk personlig historie fra Rode Andersen, en mand med et krævende job, kone, børn og mange jern i ilden, en som har brug for et stærkt kropsligt og mentalt fundament. Noget som han får fra stenalderkosten, samt træning, med den i mente, burde det jo virke. Så er det bare med at få det overført til sit eget liv, i den forstand og mængde man har lyst.

Dog ville lidt mere fakta om Palæo livsstilens historie, hvorfor, hvordan og gode tips have optimeret bogens relevans, da den hurtigt er læst igennem, og når først inspirationen herfra er suget ud, går man på jagt andre steder efter mere dybde og information, som der jo er masser af på internettet. Det er lidt synd at bogen her mest af alt virker som et springbræt videre ud i Palæo verdenen, selvom der dog også er brug for sådanne. Alt i alt en god og brugbar bog med den personlige drejning og inspiration der løfter den fra masserne.

Forfatter: Anders

Mad og vin interesseret ung mand, med baggrund som kok og detalje-nørd. Udover mad, vin, diverse drikkevarer bliver der også brugt meget tid på musik og diverse sportsgrene, mest som aktiv seer dog!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s