Mad og Vin

Inspiration til dit næste måltid eller glas!

Musik og mad

1 kommentar

Jeg nyder at lave mad og jeg nyder at lytte til musik, og oftest er de to kombineret i skøn samhørighed, maden bliver bedst når musikkens rytme rammer sjælen, og derfra bliver overført til maden, ligesom ideerne til nye retter og menuer flyder bedre til det perfekte flow fra inspirende toner. Det lyder måske lidt ophøjet og lommefilosofisk, men ikke desto mindre passer det, sådan virker det i hvert fald for mig, og lur mig om jeg ikke er den eneste der finder inspiration, samt sjæl i musik?

Det der skal bruges før det virkeligt virker, er musik med masser af energi, swing og feel. Især Miles Davis er stor leverandør af det jeg skal bruge, både fra hans cool jazz periode, men også den senere mere progressive og fusionsjazzperiode, især live er manden genial at lave mad til, da han improviserer og swinger med energien, det rammer sjæl, hjerte og sind og det kan smages!

Når dagen starter og vi er ved jazz, så gør en friskbrygget kop kaffe og Adam’s Apple af Wayne Shorter godt. Den skive på pladespilleren og så ellers i gang med at lave morgenmad til sin elskede, i det scenarie har jeg stået mange gange. Den skive byder på et energisk flow og så meget sjæl at man hurtigt glemmer alt om bulne øjne og søvn, og kommer godt igang med morgenmad og dag!

En af de skiver de seneste par år nok har lavet mest mad til er Johnny Cash’ Bootleg Vol. III – Live Around The World. En god håndfuld fede og gamle optagelser med den gode Man In Black, sprudlende, legende midt i sit gennembrud, superfedt feel, swing og energi den skive giver, det giver energi og lyst.

Når den skal have på de store tangenter kan jeg fremhæve det progressive rockband Dream Theater og deres nummer A Change Of Seasons, en skæring der giver mentalt føde og overskud. Tænk at lave en menu med de skift, dette nummer besidder, en grandeur rutsjetur i klassisme krydret med nytænkning og progressivt kapow. 23 minutters genialitet hvorunder man kan nå at forberede en del mad, eller få mange nye gode ideer til fremtidige kreationer.

Når vi er ved rocken, kan vi tage det progressive ud af ligningen og tilsætte en god del funk og overdrevet energi, og bum, så har vi Red Hot Chili Peppers, endnu et band som har en imponerende bagkatalog, hvor man kan tage et tilfædligt album og så er der fest, også i køkkenet. Musik med høj energi har en afsmittende effekt og hvis det er noget Red Hot Chili Peppers leverer, så er det rendyrket energi.

Som du nok kan læse ud af ovenstående så handler det om feel, energi, swing og rendyrket passion, når der skal findes musik til min madlavning, det stopper dog ikke her, ovenstående er kun en lille del af hele historien, måske følger der mere en dag. Hvilket musik pepper din madlavning/kreativitet op? Eller har du andre midler end musik med i spillet?

Reklamer

Forfatter: Anders

Mad og vin interesseret ung mand, med baggrund som kok og detalje-nørd. Udover mad, vin, diverse drikkevarer bliver der også brugt meget tid på musik og diverse sportsgrene, mest som aktiv seer dog!

One thought on “Musik og mad

  1. Rigtig fedt at se dig tale musik og mad sammen, og det endda inklusive en rillehaj! Tak for tips’ene om både unghane og Wayne Shorter 🙂

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s