Mad og Vin

Inspiration til dit næste måltid eller glas!

Et kys af vin, anbefalet af Antonio the Bull

Skriv en kommentar

Beso de Vino – Selección 2009, Cariñena, Spanien

besodevino2009

Endnu engang skal vi til Cariñena i Aragón i det Nordøstlige Spanien, og selvom gisningerne peger denne vej for druen Carignans ophav, så er det ikke den dominerende drue i området og slet ikke i denne vin, som er lavet på allestedsnærværende Syrah.

Det vil nok være svært at påstå at Beso de Vino ikke er skabt med et blikfang og en god historie, som i kan tyde udfra etiketten, men er det nok til at sælge? Der er i hvert fald også et stort klistermærke henover hals og manchet, der fortæller at Jay Miller fra The Wine Advocate (det var før han valgte at stoppe med at skrive for det medie) har givet vinen 90 point. Noget som fortæller kendere af Miller’s smag, at vinen er kraftig, måske overekstraheret, og endda kunne være til den sødlige side.

Men lad os komme til vinen, som forekommer mig lidt sjov og kogt, om det er en flaskefejl, om vinen er blevet gammel og træt eller om den skal være sådan, må jeg indtil videre lade være usagt.

Duften er underlig kogt, mørk og dyb henimod henkogte bær, der har stået gemt inde i mørket et par år for meget, samt sveske i Madeira.

Smagsmæssigt er vinen ubalanceret med et grønt og stilket præg, og de henkogte frugter der går igen, med en underlig bidende syre. Den kogte frugt forsvinder lidt med at vinen får ilt, men den fremstår stadig ubalanceret og lidt sjov. Bagetiketten nævner da også ‘bagte kirsebær’ som en af smagsnuancerne, så det kan godt være at den er god nok, men det er ikke lige sådanne smagsnuancer jeg leder efter i min vin.

Det er ved at være længe siden at jeg er kommet forbi en vin, jeg har fundet direkte ubehagelig at drikke, men det må jeg indrømme Beso de Vino har været. På hylden præsenterer vinen sig flot, i glasset er det dog en helt anden sag. Det ville have været fedt med lidt sammenhæng imellem Antonio the Bull’s historie, vinens navn ‘kys af vin’ og flaskens indhold.

Vinen er tilsendt af www.konsulen.dk , som samler og videreformidler vintilbud fra skoven af vin-webshops i Danmark.

Reklamer

Forfatter: Anders

Mad og vin interesseret ung mand, med baggrund som kok og detalje-nørd. Udover mad, vin, diverse drikkevarer bliver der også brugt meget tid på musik og diverse sportsgrene, mest som aktiv seer dog!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s