Mad og Vin

Inspiration til dit næste måltid eller glas!

Et besøg i Dolomitterne

Skriv en kommentar

Hvis jeg engang skulle have mig en vingård, må den gerne ligge lige så idyllisk som Tenuta San Leonardo for foden af Dolomiiiiitern, i Trentino. Aldrig har jeg set så smukke omgivelser til vindyrkning, og så meget historie proppet ind samtidigt med. Selve bygningen hvor vinen bliver vinificeret er brugt af pilgrimme på tur til overnatning, i herrens mange år.

20150519_161237

San Leonardo.

Hovedbygningen, Villa Gresti, som nu er sommerresidens for marchese Carlo Guerrieri Gonzaga, som før han begyndte at lave vin for sig selv, var med til at skabe det der endte som Sassicaia på Tenuta San Guido, blev under anden verdenskrig brugt af værnemagten til at holde udkig udover dalen.

20150519_163949

Villa Gresti.

 

Derudover smager vinen fantastisk, det ville den også gøre selvom den var elendig grundet omgivelserne, men nu smagte vi San Leonardo ’06 aftenen før besøget på gården, og drak også vinene senere et andet sted i Dolomitterne, så kvaliteten er der også, selvom det iskolde glas Vette på terrassen med udsigt ud over vinstokke, dal og oceaner af skovjordbær virkede ganske godt.

vette

En flaske vin siger mere end 1000 ord.

20150519_161044

60-70 år gamle carmenere stokke, vinen derfra smager skønt og er vist på vej på markedet.

Her er lidt flere billeder fra det underskønne Trentino og San Leonardo:

Forfatter: Anders

Mad og vin interesseret ung mand, med baggrund som kok og detalje-nørd. Udover mad, vin, diverse drikkevarer bliver der også brugt meget tid på musik og diverse sportsgrene, mest som aktiv seer dog!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s