Mad og Vin

Inspiration til dit næste måltid eller glas!

Nytårsbobler -Gastromand’s bobler 2015

Skriv en kommentar

Når vi snakker om bobler til nytårsaften, falder vi hurtigt over champagne, som jo oftest bliver drukket til sådanne festlige lejligheder, og ikke hele tiden, champagne passer jo til næsten alt, og hver dag er tæt på en fest – bare prøv at tilsætte lidt champagne!

cristal1990nytår

De kære drenge fra Gastromand havde dog til årets test af nytårsbobler helt frasagt sig champagne, for at komme under huden på hvad der ellers rører sig på markedet, og det kom der en ganske spændende smagning ud af, da der findes masser af glimrende mousserende vin, ikke som direkte alternativer til champagne, da champagne er sin egen, ligesom mange af de på dagen smagte bobler er helt sine egne.

Årets-Bobler-2015-12_vinder

I top fem svinger vi så vidt som to gange æblevin fra Danmark (Vinter – En Outcider 2012) (Kvist og Vitus 2013 hvid traditionel), sekt fra Tyskland (Von Buhl Riesling Sekt Brut), Cava fra Spanien (Cava Gran Reserva Brut La Cuvee Gramona) og spontantgæret bio spumante fra Italien (2012 Quattroventi, Veneto, Daniele Piccinin), det er jo smukt at vi kommer så bredt omkring, samt at der er to danske producenter der kan blande sig i toppen af noget af det bedste man kan finde udenfor Champagne, det er stort synes jeg, derudover løb den ene dansker også rimelig klart med sejren, og det er ganske velfortjent. Harmonisk, dybt og med tyngde, Kvist og Vitus 2013 hvid traditionel er et kongeflot glas vin med alt det gode et æble kan byde på, samt flotte bobler, renhed og en knivskarp balance!

mg_57172-800x1200_boblevinder

Jeg ser allerede frem til hvad der bliver fundet på af rammer til næste års smagning af nytårsbobler, måske kun bobler på druer der er blevet fodtrampede og spontantgærede 😉

anders_Drikker

Læs hele beretningen på Gastromand samt ovre hos Kim på Grillkokkerier, billederne her i indlægget er også skamløst hugget fra Gastromand og Kim Schulz

Reklamer

Forfatter: Anders

Mad og vin interesseret ung mand, med baggrund som kok og detalje-nørd. Udover mad, vin, diverse drikkevarer bliver der også brugt meget tid på musik og diverse sportsgrene, mest som aktiv seer dog!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s